Advies aan professionals in de bouw, toeleveranciers en particuliere opdrachtgevers.

Wij geven advies over het gebruik en de toepassing van bouwmaterialen, producten en bouwconcepten, die leiden tot een comfortabel en gezond leefmilieu met een zo laag mogelijke milieu-impact. Zoals houtskeletbouw, strobouw en andere damp-open concepten.
Stichting Agrodome is een onafhankelijk advies- en informatie centrum.

Meer weten over wat Stichting Agrodome te bieden heeft? Lees verder (pdf)


Advisering LCA en EPD voor toeleveranciers

Levenscyclus Analyse (LCA’s) en Environmental Product Declarations (EPD’s)

Agrodome maakt voor producenten en leveranciers LCA’s en EPD’s. Deze worden gemaakt volgens de Europese richtlijnen zodat deze ook buiten Nederland gebruikt kunnen worden. Wij werken hierbij samen met de CAPEM groep, met vertegenwoordigers in United Kingdom, België en Frankrijk. CAPEM is ook lid van het ECO platform, dat zich inzet voor wederzijdse erkenning van EPD’s. in  de verschillende Europese landen. Daarnaast maken wij, indien gewenst,  de LCA’s zodanig dat zij gereed zijn voor toelating tot de Nationale Milieu Database.

Agrodome heeft bijvoorbeeld voor de Nederlandse Branche voor Timmerbedrijven (NBvT), Moso (bamboe), Oskam (leemstenen) en Foamglas (isolatie) LCA’s en/of EPD’s gemaakt zowel in het Nederlands als in het Engels. Daarnaast zijn voor verschillende bedrijven interne studies gedaan om te zien waar zij staan qua milieu impact.

Op de site van de NBvT zijn verschillende EPD’s te bekijken en te downloaden die Agrodome heeft gemaakt in 2015_2016


Duurzaam bouwen op maat, advies en begeleiding

PROFESSIONALS

Bouwbedrijven en woningbouwverenigingen maken een omslag naar duurzamere bouwmethoden met duurzamere oplossingen en biobased materialen. Soms omdat een opdrachtgever dat vraagt maar ook steeds vaker vanuit vragen van de opdrachtgever of verantwoord maatschappelijk ondernemerschap. Zowel bij rennovatie als bij nieuwbouw.

Agrodome kan uw organisatie adviseren en bijstaan om de juiste beslissingen te maken en adviseren welke oplossingen en materialen geschikt zijn voor het doel wat u voor ogen heeft.

PARTICULIEREN

Spreekuur huiseigenaren en/of kavelbezitters

Kavelkopers en huiseigenaren met verbouw of renovatieplannen met interesse in de mogelijkheden van natuurlijk, ecologisch en biobased bouwen zijn van harte welkom voor een adviesgesprek in Wageningen in ons voorbeeldhuis. Wij kunnen volstaan met een adviesgesprek maar ook verder van dienst zijn tot en met begeleiding van het hele bouwproces, alles geheel naar de wens en behoefte van de kavelkoper.

Een eerste gesprek om kennis te maken en de vraag goed af te bakenen kost € 99,- ex BTW, wij houden dan rekening met 1,5 uur.

Voor een adviesgesprek kunt u contact opnemen met ir. Fred van der Burgh of ing. Sissy Verspeek. Denkt u meer advies en begeleiding nodig te hebben dan wordt vrijblijvend een vervolgprogramma opgesteld.

Keuzemenu voor groepen – advies op maat

U kiest de onderwerpen die voor uw groep van belang zijn om meer van te weten. In een voorbereidend gesprek wordt aan de hand van een lijst met onderwerpen een keuze gemaakt.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u nog in de beginfase van een project vooral veel wil weten over de diverse bouwwijzen die mogelijk zijn. In dat geval kan de nadruk komen te liggen op de keuze van de bouwbegeleiding en de bouwwijze:

  • Traditionele particuliere bouw door aannemer,
  • Zelf bouwen met/zonder professionele begeleiding,
  • Systeembouw of Catalogusbouw.

Het is ook mogelijk om zelf onderwerpen voor te stellen. Voor de uitvoering en realisatie van uw plannen kunnen wij als onafhankelijke stichting adviseren welke architecten, aannemers of organisaties het beste passen bij uw wensen. Waar wij niet zelf de juiste expertise in huis hebben om u te begeleiden weten wij heel goed bij wie u wel terecht kunt om uw droomhuis of project te realiseren.

Kosten: afhankelijk van de benodigde tijd, het programma en het aantal deelnemers.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Agrodome